Bæredygtighed

Hos Hotel Odeon driver vi hotel med omtanke. Det betyder, at vi har et stigende fokus på miljø – det sikrer vi ved at tænke bæredygtighed på tværs af hotellet, restauranten og vores omgivelser.

Her er nogle af vores bæredygtige tiltag:

  • Klimavenligt Sedumtag
    Vores grønne Sedumtag har en positiv effekt på miljøet, da det binder større mængder regnvand og derfor er med til at aflaste byens regnvandsafløb.
  • Solceller
    Vores solceller dækker op til 20 % af hotellets elforbrug.
  • Mindre energiforbrug
    Hele 90 % af hotellets belysning er LED – derved sikrer vi et mindre energiforbrug. LED lys bruger 80 % mindre energi end almindelige glødelamper.
  • Bæredygtige tæpper
    Tæpperne i vores værelsesgange og fællesområder er produceret af genbrugte fiskenet.
  • Mindre plastik
    Værelserne er udstyret med vandkarafler – ikke kildevand på plastflasker. Postevandet i Danmark er skønt, og det mindsker brugen af plastik.
  • Økologisk restaurant
    Restaurant H.C. by Meyers har fokus på økologi og bæredygtige madoplevelser. Samtidig stræber de efter at mindske madspild med omtanke og planlægning.
  • Håndtering af affald
    Restaurantens køkken sikrer god hygiejne og optimal affaldshåndtering med en affaldskværn. Den effektive kværn river organisk affald til stumper og transporterer det direkte videre ud i kloakken og spildevandssystemet.