Bæredygtighed
Hos Hotel Odeon driver vi hotel med omtanke. Det betyder, at vi har et stigende fokus på miljø – det sikrer vi ved at tænke bæredygtighed på tværs af hotellet, restauranten og vores omgivelser.
I 2023 fik vi den anerkendte Green Key-certificering, der er turismebranchens internationale miljømærke, og en anerkendelse af, at bæredygtigheden er prioriteret højt på hotellet.
Her er nogle af vores bæredygtige tiltag:
- Klimavenligt sedumtag
Vores grønne sedumtag har en positiv effekt på miljøet, da det binder større mængder regnvand og derfor er med til at aflaste byens regnvandsafløb.
- Solceller
Vores solceller dækker op til 20 % af hotellets elforbrug.
- Mindre energiforbrug
Hele 90 % af hotellets belysning er LED – derved sikrer vi et mindre energiforbrug. LED lys bruger 80 % mindre energi end almindelige glødelamper.
- Bæredygtige tæpper
Tæpperne i vores værelsesgange og fællesområder er produceret af genbrugte fiskenet.
- Mindre plastik
Værelserne er udstyret med vandkarafler – ikke kildevand på plastflasker. Postevandet i Danmark er af høj kvalitet og smager skønt.
- Økologisk restaurant
Restaurant H.C. by Meyers har fokus på økologi og bæredygtige madoplevelser. Samtidig stræber de efter at mindske madspild med omtanke og planlægning.
- Håndtering af affald
Restaurantens køkken sikrer god hygiejne og optimal affaldshåndtering med en affaldskværn. Den effektive kværn river organisk affald til stumper og transporterer det direkte videre ud i kloakken og spildevandssystemet.